dimarts, 29 de gener del 2008

CARNAVAL A TORTOSA


El proper divendres 1 de febrer es celebra a Tortosa la festa del Carnaval pel casc antic de la ciutat. Entre altres activitats es portarà a terme un taller de disfresses, una rua, festa musical i xocolatada per als xiquets i xiquetes.
La festa començarà a les 5 de la tarda a la Plaça dels Dolors.
Podeu trobar més informació a la web de l'Ajuntament de Tortosa.

PREMI "PROJECTE JOVE 2007"

El Consell Comarcal del Baix Ebre atorga el premi “Projecte Jove 2007” als Gaiters de l’Aguilot de Tortosa.
El guardó, dotat amb 2.000 euros, s’ha atorgat pel projecte “15 anys Gaiters de l’Aguilot”, una iniciativa destinada a celebrar el quinzè aniversari d’aquesta entitat juvenil i que inclou diferents activitats com l’escola de dolçaina i percussió tradicional, el concurs per a dolçaina i percussió “Jaume Blanch”, i diferents concerts per commemorar i celebrar l’aniversari d’aquesta formació de la música tradicional ebrenca.

Podeu trobar més informació al blog de l'Associació Cultural 4 més 1.

dilluns, 21 de gener del 2008

ARRIBA CARNESTOLTES!!!


Encara no ens hem recuperat de les festes de Nadal i ja tenim aquí al Carnestoltes, el Rei de les Poques Soltes. Aquest any arriba pronte, l'1 de febrer. Una festa esperada pels més petits de la casa, ja que estan dessitjant posar-se les disfresses.
Per tradició, als col·legis comencen amb les consignes, on xiquets i xiquetes porten diferents "adornos" durant la setmana per acabar l'ultim dia amb la tradicional disfressa: dimoni, bruixa, fantasma....tot i que crec que aquest any hi haurà un bon numero de princeses i spidermans.

dilluns, 14 de gener del 2008

GENER


Aquest mes faig l'entrada una mica tard, però aquí està, aquí teniu algunes dites populars per comentar amb els vostres:


- Pel gener, no siguis matiner.
- Polls de gener, cada ploma un diner.
- Pel gener, poda l'ametller.
- Pel gener mana la lluna, i pel juliol mana el sol.
- Pel gener, la neu s'asseu com un cavaller.
- Pel gener, tanca la porta, encén el braser, i jau al paller.

AL MES DE GENER LA FORMIGA SURT DEL FORMIGUER

diumenge, 13 de gener del 2008

TROBADA A PIRA


Aquest cap de setmana hem estat a Pira, amb les companyes de la facultat i les seves famílies (cada cop som més gent). Ens ho hem passat molt bé i ja hem quedat per fer una propera trobada el cap de setmana del 15 de juny.

dimarts, 8 de gener del 2008

BON ANY!


Desprès d'un temps sense bloquejar, ja torno a estar en marxa, i ara em toca posar-vos al dia de tot el que hem fet aquestes festes.



Per començar, a finals de desmbre vam anar a Port Aventura amb Clara, Gabi i les seves xiquetes; tot i que va ser una mica accidentat (Clara mb la grip, lo nostre cotxe també gripat...) ens ho vam passar molt bé, sobretot les quatre menudes que van quedar alucinades amb tot l'ambient nadalenc que allí es vivia.




Un cop a casa, ens preparem per als dies de Nadal

i fem lo que és costum a les nostres terres: la cagada del tronc de Nadal, els poemes per als iaios i les iaies...




I ja estavem esperant la festa de final d'any per anar amb els amics i amigues a l'Ampolla quan a Ricardo li agafa el gripaso amb 39 de febra i jo em quedo enganxada, així que cel·lebrem Cap d'Any a casa els 4 solets i com podem, tot i que les xiquetes s'ho van passar d'allò més bé disfressades, amb les trompetes i serpentines.
I ara ens toca començar un any nou, que esperem que sigui almenys com l'anterior, arriben els Reis Mags (que per cert, han guanyat l'enquesta envers el Pare Noel) i omplim la cassa de princeses, mickys, disfresses, nines, puzles...