divendres, 29 de febrer del 2008

DURAN I LLEIDA A TORTOSA


Aquest dimecres, Josep Antoni Durant i Lleida acompanyat dels candidats i candidates de Tarragona i Terres de l'Ebre com Jordi Jané, Josep Maldonado, Imma Juan, Salvador Pallares i Rosa Pertegaz, van omplir l'Auditori Felip Pedrell amb el seu acte de campanya electortal.
Duran i Lleida va fer declaracions com: "El dia 9 de març ens hi juguem molt. El Govern que en surti intentarà decidir el nostre futur econòmic, la nostra cohesió social i el nostre prestigi. Només Convergència i Unió pot condicionar el futur Govern i per això el nostre paper serà més decisiu que mai. Només si som decisius Catalunya tornarà a ser respectada. Volem recuperar el respecte per al nostre país."
Hem va sorprendre la gran afluència de gent que va assistir a l'acte, i més si tenim en compte que el Barça jugava aquella nit i ho transmitien en directe per televisió.

diumenge, 17 de febrer del 2008

LA VIA LÀCTEA

Aquest matí hem anat els quatre al teatre, a l'Auditori Felip Pedrell, i hem vist l'obra La Via Làctea, una producció del "Cau de l'Unicorn" dirigida per Roser Castellví i Dani Martínez.
L'obra va d'un planeta anomenat Argos on els seus habitants s'alimenten de llet i derivats i quan més aprenen més gran tenen el cap. El protagonista, Karim, viu moltes aventures en busca d'una vaca.
Ha estat una obra molt divertida, tant per grans com per petits, amb una bona dossis de música i d'efectes de llum. Al finalitzar, els personatges han baixat de l'escenari per saludar als xiquests i xiquetes que s'ho havien passat d'allò més bé.

dilluns, 11 de febrer del 2008

LES AVANÇADES DE SANT JOAN


Aquest diumenge 10 de febrer, la secció d'excurcionisme de l'AMPA del CEIP del Temple va organitzar una excurció a les recent rehabilitades Avançades de Sant Joan, on vam participar 35 xiquets i xiquetes i una cinquantena de pares i mares.


Les Avançades de Sant Joan són un conjunt d'estructures militars que es van començar a construir en època medieval, i que van perdurar fins a finals del segle XIX. El conjunt compren dos cossos de fortificació i el tram defensiu del segle XIV al que s'uneix tot el complex militar que corresponen a fases constructives successives.

Vam visitar l'antiga fortificació miliatar i vam dinar a l'antic pati d'armes.
Desprès de dinar vam fer jocs tradicionals (el mocador, estirar la corda...) i vam fer un taller d'espases i escuts on xiquets i xiquetes van poder pintar les seves armes de fusta per "defensar" la ciutat de Tortosa.
Per la tarda vam berenar per agafar forçes i vam tornar cap a casa, tot i que ens vam cansar una mica va ser una excurció molt interessant i tant els petits com els grans ens ho vam passar molt bé.


diumenge, 3 de febrer del 2008

CALÇOTADA I CARNAVAL A LA MONTANYA


El dissabte vam fer la festa de carnestoltes a la montanya dels iaios Manel i Pilar. Per dinar vam fer una calçotada i a la tarda la nostra família, els iaios i els seus amics vam celebrar el carnaval i ens vam disfressar tots. Ens ho vam passar molt bé

CARNAVAL INFANTIL A TORTOSA


El passat divendres 1 de febrer es va celebrar a Tortosa una rua infantil de carnaval, on a més feien disfresses, mascares i maquillaven als xiquets i xiquetes que ho desitjaven. Durant tota la rua Els Gaiters de l'Aguilot ens van acompanyar amb la seva música fent el cercavila més agradable.

divendres, 1 de febrer del 2008

FEBRER

Algunes dites i refranys per comentar amb els vostres:


- La neu al febrer fuig com un gos llebrer.

- Aigua al febrer, bona pel sementer.

- El febrer de cap o de cua, l'ha de fer.

- Neu de febrer, aigua en un paner.

- Pel mes de febrer, un dia dolent i els altres també.
- Ferbrer, febreret, set capes i un barret.

- Febrer ventós, cara de gos.

EL FEBRER ÉS MOLT TRAÏDOR, BORRASCOS I GELADOR

www.zonalibre.org