dilluns, 11 de febrer del 2008

LES AVANÇADES DE SANT JOAN


Aquest diumenge 10 de febrer, la secció d'excurcionisme de l'AMPA del CEIP del Temple va organitzar una excurció a les recent rehabilitades Avançades de Sant Joan, on vam participar 35 xiquets i xiquetes i una cinquantena de pares i mares.


Les Avançades de Sant Joan són un conjunt d'estructures militars que es van començar a construir en època medieval, i que van perdurar fins a finals del segle XIX. El conjunt compren dos cossos de fortificació i el tram defensiu del segle XIV al que s'uneix tot el complex militar que corresponen a fases constructives successives.

Vam visitar l'antiga fortificació miliatar i vam dinar a l'antic pati d'armes.
Desprès de dinar vam fer jocs tradicionals (el mocador, estirar la corda...) i vam fer un taller d'espases i escuts on xiquets i xiquetes van poder pintar les seves armes de fusta per "defensar" la ciutat de Tortosa.
Per la tarda vam berenar per agafar forçes i vam tornar cap a casa, tot i que ens vam cansar una mica va ser una excurció molt interessant i tant els petits com els grans ens ho vam passar molt bé.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una excursió xulíssima. Llàstima que al final no vam poder vindre :-(

Cinta ha dit...

La veritat és que va estar molt bé, tot i que natros vam fer "trampa" i ens vam incorporar a mig matí i ens vam estalviar una bona caminada.