dissabte, 8 de març del 2008

SETMANA SANTA

Desprès de la quaresma arriba Setmana Santa i amb ella les tradicionals festes.
El diumenge de rams és costum, o almenys abans ho era, estrenar vestit i anar tothom mudat a beneïr palmes i palmons i alguna que altra rama d'olivera. Per la tarda a la processó, on ens omplin de caramels i ultimament també d'altres llaminadures.
Desprès més processons, els oficis, una mica de replegament i...fins arribar el dilluns de Pasqua i menjar-nos la mona que ens han regalat els padrins i padrines.

Tothom sabem que la típica mona era aquella de pa de pessic, farcida de cavell d'àngel i dos ous bullits; però els temps canvïen i ara la mateixa mona tradicional també és farcida de xocolata, brossat, moniato...i a més sorgeixen les grans mones de xocolata carregades de ninots de moda que ens costen un ull de la cara, que les criatures només la volen per les figuretes i després mares i pares mengem xocolata un any seguit.

Per cert, quina és la mona que més us agrada? Podeu deixar les vostres respostes a l'enquesta.

1 comentari:

Ester ha dit...

Doncs tens raó amb lo de la mona, a mi m'agradava molt la tipica que anava, al menys a la meva època amb dos pollets petites, els plumeros i res d'ous de xocolata. A casa menjavem també la tipica en forma de rosco amb els ous bullits incrustats que s'agafaven i s'esclatavem al front dels germans o pares.
Aqui a Itàlia fan els ous de xocolata i desprès fan un dolç tipic que es diu "pastiera" fet amb gra i aroma de taronja, molt bo per cert.