diumenge, 20 d’abril del 2008

LO RIU ÉS VIDA


Ahir a la nit tota la família vam anar a l'assamblea general de la PDE, per donar suport i lluitar per a que poguem conservar el futur de les nostres terres i dels que aquí vivim.
Carla i Cinta estaven emocionades de veure tanta gent junta a l'auditori cridant LO RIU ÉS VIDA, NO ALS TRANSVASSAMENTS!!!, i cridaven elles també molt fort.
La feinada la vam tenir Ricardo i jo per explicar-los tota la moguda i el que representava per a natros que es fes un transvassament. Però pareix que ho van entendre molt bé i ara ja estan preparades per manifestar-se el proper 18 de maig a Amposta.
Des d'aquí animo a tota la ciutadania a que ens manifestem per defensar el nostre riu, tan si val del color polític que siguem, el riu no entèn de política i el nostre futur està en perill.
No deixem que ens menjen el coco dient-mos que som insolidaris, que a Barcelona no poden beure...que no ens enganyin, l'aigua la volen per alguna cosa més, per industries, camps de golf...per molt que agafin l'aigua la ciutadania de Barcelona seguirà patint restriccions perquè el que realment els interessa als que manen no és la gent del poble sinó la industrialització i la urbanització descontrolada.
NI UNA GOTA, NI UNA GOTA, NI UNA GOTA MÉS!!!

4 comentaris:

Ester ha dit...

Amb tot el respecte i sense voler entrar en polèmiques, primer que tot, no crec que el riu tingui propietaris, és a dir, perque passi per les terres del Ebre, no vol dir que sigui "el vostre riu". Crec que és mancança de solidaritat, perquè jo tinc germans a Barcelona, que s'estan de fer més d'una rentadora, vigilen amb l'aigua, i realment hi ha mancaça d'aigua. Inclòs posen multes per qui malversa l'aigua.
En fi, crec que s'hauria de ser més condescendent, i a l'Ebre no li mancarà l'aigua mai, i seguirà baixant sempre.
Petons

Cinta ha dit...

Hola Ester, com tu bé dius el riu no té propietaris, ni l'Ebre pertany a les Terres de l'Ebre, ni el Tajo al centre. El problema es que volen fer creure a la gent que la única solució és el transvassament, i els transvassaments no són la solució, ja que els rius necessiten un cabal mínim per seguir tenint la seva flora i la seva fauna, i en el cas de l'Ebre, necessita també aquest cabal per a que el Delta (aquest paisatger que a tu tant t'agrada) no desaparegui a causa de l'entrada d'aigua salada i com a conseqüència més inmediata la desaparició dels conrreus d'arròs que són el que donen de menjar a gran part de la població del sud de Catalunya.

Tal com ho ha dit la premsa i la classe política ens fan creure que som insolidaris i que volem que la gent de Barcelona es morgui de sed i pateixi restriccions, però això no és així. Darrera de tot això hi ha altres interessos polítics com la creació de camps de golf, la proliferació hotelera i triplicar la zona urbanitzable. Per lo qual a Barcelona i a tota Catalunya (natros també som Catalunya) seguiran havent restriccions.

Penso que l'aigua no ha de ser un tema polític per fer campanya electoral i avui dic una cosa i demà una altra i que a les persones (de Barcelona, Terres de l'Ebre, Valencia, Murcia...)se'ls manipuli segons convingui, sinó que el que s'ha de portar a terme es una nova cultura de l'aigua on es propose un consum d'estalvi d'aigua (jo no tinc l'aixeta oberta tot el dia pel fet de viure a Tortosa)i es tingui en compte l'opció de la desalanització.

A més, d'aigua no en sobra, et poso com exemple que al polígon sud de Catalunya (Tortosa-L'Aldea), l'agencia catalana de l'aigua no ha fet connexió i que les empreses que el configuren i els seus ajuntaments han hagut d'habilitar pous per poder seguir endavant en les seves industries. A cas la industria de Barcelona és més important que la de Tortosa? Jo penso que no, però es clar, a la tele només posen el que volen.

Besitos.

Clara Àlvarez ha dit...

Estic d'acord amb Cinta.
A més a més, ens fan propaganda que a la gent li faltarà l'aigua "de boca", quan això és una gran fal·làcia. Quanta gent de Barcelona beu aigua de l'aixeta? Jo penso que la solució són les desal·linitzadores; els transvasaments no són la solució. Els mitjans de comunicació sempre "centralitzen" les informacions cap a Barcelona... o si no, mira el problema de rodalies quants minuts va tindre als telenotícies, i en canvi la fuita radioactiva d'Ascó gairebé ni se n'ha parlat... no interessa... ara interessa crear polèmica, crear una sensació de "por" (no podrem beure!) i els dolents i insolidaris som els ebrencs, que per contra aglutinem les centrals nuclears i tot allò que els barcelonins no volen al seu costat... en fi, que m'estic pujant per les rames... si ens diuen insolidaris, que ens ho diguen, però d'aigua ni una gota! ja n'hi ha prou!!!

Cinta ha dit...

Clara, el dia 18 de maig hem d'anar a la manifestació d'Amposta.